Website navigatie

Wat is rapid prototyping?

Rapid prototyping is een software-ontwikkeltechniek, waarbij gedurende het ontwikkelingsproces prototypes van het eindproduct geproduceerd worden. De oorsprong ervan ligt in de softwareontwikkeling, maar kan goed op webdesign toegepast worden. In plaats van te wachten tot het product klaar is, kan de cliënt de prototypes gedurende het hele ontwikkelingsproces bekijken. Hierdoor kan het ontwerp al vroeg in het ontwikkelingsproces van de website aangepast worden aan specifieke eisen van de klant.

Rapid prototyping in webdesign

Een groot probleem bij het ontwikkelen van sites is dat de klanten, die zich in het dagelijks leven meestal niet zoveel met internet bezighouden, vaak van te voren nog niet een goed beeld hebben van wat ze eigenlijk willen en wat ze kunnen verwachten. Het komt zelden voor dat een klant die bij ons komt al een volledig plan heeft opgesteld van hoe zijn of haar website eruit moet gaan zien. Ook in vraaggesprekken, waarin we hier gestructureerd naar vragen, komt niet altijd alles naar voren. Rapid prototyping biedt hierbij de oplossing, doordat het ontwerp al vroeg geconcretiseerd wordt.

Rapid prototyping zorgt er ook voor dat nieuwe systemen gemakkelijker geaccepteerd worden binnen een organisatie, doordat de mensen het al gezien hebben en in sommige gevallen er al mee gewerkt hebben. Ook de medewerkers in organisaties kunnen op deze manier hun ideeën kwijt over het systeem, en de mogelijkheid bestaat nog om ze ook daadwerkelijk te implementeren. Een nadeel van deze techniek kan zijn dat de uiteindelijke kosten niet altijd even goed vroeg te voorspellen zijn. Voor het bepalen van de ontwikkelingskosten van een site is een tot in de puntjes uitgewerkt plan noodzakelijk, en rapid prototyping houdt in dat er juist ook van een dergelijk plan afgeweken kan worden. Wij voeren echter voordat we beginnen aan een project een gestructureerd gesprek, waarin we alles tot in detail bespreken, zodat echt grote wijzigingen in plannen niet vaak voorkomen.Algemeen
Diensten
Webapplicaties
Raamwerkmodules
Site-onderhoud
Webdesign
Kwaliteit
Ontwikkeling
Designaspecten
AJAX
Referenties
Websites
Webapplicaties
Contact
XHTML 1.0