Website navigatie

AJAX Webportaal Carrière Switch

Voor Carrière Switch uit Groningen heeft Faber Online Publishing een intranet-systeem of webportaal ontwikkeld. Dit bedrijf heeft meerdere vestigingen door heel Nederland. Het was belangrijk dat dit systeem vanaf de verschillende lokaties te gebruiken moest zijn, maar ook voor thuiswerkers vanaf thuis. Op dit webportaal  kunnen medewerkers van Carrière Switch nieuwsberichten lezen,  bestanden delen, discussies voeren, vragen stellen en netwerkcontacten zoeken. Daarnaast bevat het een lijst met vaakgebruikte websites.

Om het geheel zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken is er bij dit systeem veel gebruik gemaakt van AJAX technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de website meer reageert als een standaard desktopapplicatie. Dit houdt in dat het systeem sneller reageert op handelingen van de gebruiker, en niet voor iedere handeling een nieuw verzoek naar de server hoeft te  sturen. Hierdoor blijven ook de kosten voor hosting beperkt. Het geheel is uitgevoerd in de huisstijlkleuren van het bedrijf, en heeft een uniforme look and feel.

Het systeem is qua uiterlijk en functionaliteit meer te vergelijken met een desktopapplicatie dan met een klassieke webapplicatie. Zo zijn alle functies toegankelijk via menu's, die zich aanpassen aan de module waarbinnen men aan het werk is, en zijn tabellen direct sorteerbaar door op de titelbalk van de kolom te klikken, waarop gesorteerd moet worden.

Er is rekening gehouden met eventuele toekomstige uitbreidingen, door gebruik te maken van een groepsgebaseerd toegangssysteem. Hierbij worden alle gebruikers aan één of meerdere groepen toegekend. Het groepslidmaatschap bepaald waar de gebruiker toegang toe heeft. Op deze wijze kunnen ook cliënten van het bedrijf in de toekomst toegang krijgen tot bepaalde onderdelen binnen dit intranet.

Screenshots

Introscherm met nieuwsberichten
Introscherm met nieuwsberichten
Uitgeklapt menu met een aantal uitgeschakelde opties.
Uitgeklapt menu met een aantal uitgeschakelde opties.
Ajax pop-up formulier
Ajax pop-up formulier
Bestandssysteem met aan linker zijde mappen en bestandsinfo en aan de rechter zi
Bestandssysteem met aan linker zijde mappen en bestandsinformatie en aan de rechter zijde de bestanden
Vacaturedatabase met geselecteerde vacature
Vacaturedatabase met geselecteerde vacature
Gebruikersbeheer op basis van groepen
Gebruikersbeheer op basis van groepen
Algemeen
Diensten
Webapplicaties
Raamwerkmodules
Site-onderhoud
Webdesign
Kwaliteit
Ontwikkeling
Designaspecten
AJAX
Referenties
Websites
Webapplicaties
Contact
XHTML 1.0