Website navigatie

Internet beveiliging

Virussen, hackers, spyware, malware en browser-hijacks, de kranten staan er vol mee tegenwoordig. En wat de grootste softwareproducten van de wereld ons allemaal wel niet beloofd, het lijkt alleen maar steeds erger te worden. Een virusinfectie op uw netwerk, kan niet alleen uw hele bedrijf verlammen, maar ook voor grote problemen zorgen bij uw klanten waar ook weer computers geïnfecteerd raken. Eén manier om ervoor te zorgen dat virussen geen kans krijgen is door uw kantoor niet op internet aan te sluiten, maar dat is tegenwoordig geen optie meer. Vroeg of laat heeft u toch gegevens van buiten het netwerk nodig, en een virus verspreidt zich dan wel minder snel via floppy's of CD-ROMs, het kan wel! Sommigen denken virussen buiten de de deur te kunnen houden door geen emails van onbekenden te openen, maar ook dat werkt niet. Moderne virussen maken gebruik van beveiligingsgaten in email- programma's, waardoor ze automatisch geopend worden, of verspreiden zich via web-browsers. Je hoort tegenwoordig zelfs steeds vaker verhalen van computers die besmet zijn geraakt ondanks dat er een virusscanner op aanwezig was.

Is er dan niets tegen te doen? Jazeker wel! Door veiligheidslekken  in uw netwerk en op uw computers te dichten, kunt u al een heel eind komen. In praktijk komt dit vaak neer op het gebruik van andere emailprogramma's en browsers dan dan de programma's die standaard op computers geleverd worden. Met behulp van goede firewalls en virusscanners, die regelmatig ge-updated worden, kunt u uw systemen zo goed als  potdicht maken. Vertrouw daarbij niet automatisch op de grote namen uit de IT-industrie. Zij zijn vaak duur en laten wel eens steken vallen.

Faber Online Publishing kan u helpen bij de beveiliging van uw IT systemen. Omdat we bewust niet deelnemen in certificeringsprogramma's, hebben we de vrijheid om voor die oplossingen te kiezen die voor u de meeste veiligheid bieden.Algemeen
Diensten
Webapplicaties
Raamwerkmodules
Site-onderhoud
Webdesign
Kwaliteit
Ontwikkeling
Designaspecten
AJAX
Referenties
Websites
Webapplicaties
Contact
XHTML 1.0