Website navigatie

In-line Content Management Systeem

Om met een site effectief te kunnen communiceren, is het belangrijk dat de inhoud van de site altijd up-to-date is. Dat onderhoud kunt u natuurlijk door een webdesignbureau laten uitvoeren, maar met behulp van een content management systeem (CMS) kunt u dit ook zelf!

Een CMS is een systeem waarmee mensen zonder veel technische kennis eenvoudig zelf documenten op websites kunnen publiceren en aanpassen. Het CMS van Faber Online Publishing blinkt uit in het feit dat het nog eenvoudiger gaat dan bij de meeste andere CMS-en. Ons CMS werkt namelijk in-line.

Er verschijn een werkbalk in het scherm met alle opties die u van een tekstverwe Bij een normaal CMS moet de beheerder op een speciale pagina in een soort tekst-editor de tekst typen. Stijl en opmaak komen hierbij nooit helemaal overeen met het uiteindelijke resultaat op de webpagina zelf. Een in-line CMS stelt de beheerders van sites in staat om rechtstreeks in de tekst van de site te typen en hier afbeeldingen in te voegen. Het is dus echt WYSIWYG; 'what you see is what you get'! Dit verhoogt het gebruiksgemak aanzienlijk.

Als u ingelogd bent als CMS-gebruiker, dan kunt u gewoon rondkijken op de site, zoals een normale bezoeker van de site dat ook zou doen. Als u echter op de tekst klikt, dan verschijnt er een werkbalk in beeld, met alle opties, die u van een normale tekstverwerker ook zou verwachten, zoals vet en schuin gedrukt maken, geordende of ongeordende lijsten maken of afbeeldingen invoegen. In de afbeelding hier rechts, ziet u een voorbeeld hiervan (klik op de afbeelding om deze uit te vergroten). U kunt nu dus rechtstreeks in de tekst die u voor u ziet gaan typen en afbeeldingen en tabellen invoegen. Alles gebeurt automatisch volgens de opmaakstijl van uw site. Als u klaar bent met typen, klikt u op opslaan. Dan worden alle wijzigingen die u gemaakt heeft doorgevoerd. Vanaf dat moment zien de normale bezoekers van de site de vernieuwde pagina.

Afbeelding invoegen gaat met ons in-line content management system (CMS) gemakke Aan ons CMS gekoppeld zit altijd onze image-database om de afbeeldingen die in de tekst gebruikt worden te beheren. Om bij gebruik van veel afbeeldingen het overzicht te houden, kunnen afbeeldingen in groepen gerangschikt worden en kan er ook op groep gezocht worden. Thumbnails, kleine afbeeldingen die in een groter venster uitvergroot kunnen worden, kunnen automatisch gegenereerd worden en de kleuren van onderbelichte of verkleurde foto's kunnen automatisch gecorrigeerd worden. Een onderschrift bij een afbeelding plaatsen gaat net zo gemakkelijk. Tot slot is het zelfs mogelijk om afbeeldingen met transparantie en semi-transparantie te gebruiken in uw pagina's. Het beheer van de afbeeldingen is eenvoudig. Ongebruikte afbeeldingen kunt u gemakkelijk en snel weer uit de database verwijderen.

Behalve eenvoudig, is het ook een krachtig CMS, het is namelijk ook een multi-user CMS. Het is gekoppeld aan een gebruikersbeheersysteem, waarbij iedere CMS-gebruiker zijn eigen account heeft, waaraan bepaalde rechten gekoppeld zijn. Hierdoor kunnen er meerdere mensen tegelijk aan één site werken, zonder dat ze elkaar voor de voeten lopen. Of u nou alleen, met z'n tweeën of met honderd mensen tegelijk met de site aan het werk bent, het kan op een efficiënte wijze! Om de veiligheid van het systeem te waarborgen kan het systeem automatisch veilige wachtwoorden genereren en slaat het deze versleuteld op.

Voor de mensen die wat meer thuis zijn in de techniek en die toch wat uitgebreidere mogelijkheden willen, heeft het CMS ook nog een HTML-editor, waarmee er rechtstreeks in de HTML-code van de site bewerkt  kan worden. Het systeem levert automatisch altijd correcte XHTML-code op, die ook door de validator van het W3C zal komen. Ook heeft het geen enkele moeite met bijzondere tekens (zoals: é, ï, û of €). Het stelt in vergelijking tot andere CMS-systemen slechts beperkte eisen aan de server waarop het gehost wordt. Een standaard webserver met Apache, MySQL, en PHP4 met de modules DOMXML en GD geïnstalleerd is voldoende. Hierdoor kan het relatief goedkoop geïmplementeerd worden. Aan de client-zijde kan een PC met een willekeurig operating system (Windows, Mac OS X, Linux, BSD...) gebruikt worden met een Mozilla browser (Camino, Epiphany, Firefox, Mozilla Suite) en een minimale schermbreedte van 1280 pixels (meeste monitoren vanaf 17 inch). De goedkope implementatie en de mogelijkheid om uw site eenvoudig en snel up-to-date te houden zullen het rendement van uw site aanzienlijk verhogen.

Algemeen
Diensten
Webapplicaties
Raamwerkmodules
Site-onderhoud
Webdesign
Kwaliteit
Ontwikkeling
Designaspecten
AJAX
Referenties
Websites
Webapplicaties
Contact
XHTML 1.0